P8200136-normal.jpg

Jewelin taika on paras neljästä ensimmäisestä sarjansa kirjasta. Upeat kuvat yhdistettynä kivaan ja jännään juoneen tuottavat hyvän kirjan, joka tuntuu kuitenkin olevan aiempien osien tavoin sopivan alle 12-vuotiaille, vaikka sarjan päähenkilöt sen ikäisiä ovatkin.

   Shine Anders asuu jonkinlaisena palvelijana Rolandotterin linnan tallilla, jos olen oikein käsittänyt. Hänen paras ystävänsä on vanha, silmätön Gertrude-nukke ja ilmeisesti jonkin rikkaamman perheen lapset kiusaavat häntä. Shinen isä on kuollut ja hänen äitinsä on kadonnut lähtiessään etsimään tarunhohtoista Rolandotterin aarreholvia. Tyttö asuu siis isoäitinsä kanssa.

 Eräänä päivänä Jeremiah Marshall, Shinen kiusaaja, uhkaa viedä Gertruden ja polttaa sen. Seuraavana yönä Shine herää ilman nukkeaan ja ymmärtää pojan toteuttaneen uhkauksensa. Hän lähtee kävelylle ja tapaa legendaarisen Jewel -tamman, ja he hankkivat nuken takaisin ja päättävät hakea myös Shinen äidin, sekä mahdollisesti pari jalokiveä, vaikka holvin vartijana Jewel ei ideasta oikein innostu.

 Shine ja Jewel joutuvat muun muassa kivien ja nukkejen jahtaamiksi, leikkivät kouluratsastuskilpailua ja leikkivät kelloilla löytääkseen holvin ja äidin.

   Jewelin taika on kiva (mutta lyhyt) fantasiaseikkailu, jossa ei edes ole kuin pari sellaista 'lotus hedgehog -siili' -käännöstä. Kuvatkin on piirretty loistavasti, mikä parantaa kirjan arvosanaa.

P8240146-normal.jpg   Arvosana: 8+